Pinova meteo stanice

Pinova Meteo stanica

Padajuće cene proizvoda i sve veći troškovi proizvodnje sve više prisiljavaju poljoprivrednike da optimiziuju troškove proizvodnje.

Upravo je Pinova Meteo stanica proizvod koji rešava taj problem jer Vam šalje i prikazuje sve važne parametre kao npr. temperaturu, količinu padavina, brzinu vetra, vlažnost lista izmerene u Vašem zasadu. Obrada prikupljenih podataka pomaže u praćenju razvoja određene biljne bolesti, a prema pojavi i trajanju inkubacije ili infekcije omogućuje se preciznije određivanje rokova tretiranja zasada. Upotrebom stanice može se uštedeti i do 20% sredstava za zaštitu bilja što dovodi do uštede traktorskog i ljudskog rada te rezultira kvalitetnijim i većim rodom.

Ukoliko želite precizan uvid i tačnu prognozu bolesti u Vašem zasadu, nije dovoljno osloniti se na podatke meteorološke stanice izmerene u tuđem zasadu, na nekom udaljenom aerodromu ili centru grada već su Vam potrebni podaci iz Vašeg zasada sa svojom specifičnom mikroklimom.

Neki poljoprivredni proizvođači mere meteorološke podatke na licu mesta obilaženjem svog zasada svaki dan što nije uvek praktično, izvodljivo, moguće, ekonomski isplativo, a ni približno uporedivo s Pinova Meteo stanicom i njenom efikasnošću merenja podataka svakih 10 minuta i slanjem istih na Vaš računar, kada god ih zatrebate. Podaci dolaze s izveštajem i proračunom svih prosečnih, ukupnih, maksimalnih i minimalnih izmerenih vrednosti.

Izmereni podaci, osim u zasadu, trebaju vam najpre na vašem računaru. Svaki mesec, svaki dan, svaki sat, bez obzira ako sunce sija ili kiša pretvara puteve u blatnjave rupe i onemogućuje Vam pristup zasadu. Slanjem podataka svakih sat vremena, Pinova Meteo stanica rešava te probleme.

Agrozem doo u saradnji sa kompanijom Pinova doo, vrši prodaju i distibuciju Pinova meteo stanica za teritoriju Srbije, sa kompletnom tehničkom podrškom u saradnji sa proizvodjačem.


LEDIB

Ovaj projekat je finansiran od strane Kraljevine Danske, kroz Susedski program, a sprovodio ga je LEDIB Program.